baby-fles-geven-flesvoeding-650x350

Preverbale logopedie

Preverbale logopedie

Preverbale logopedie wordt vaak ingezet als jonge kinderen of baby’s eet- of drinkproblemen hebben. Ook helpt het bij de vroege ontwikkeling van communicatieve vaardigheden. Er kunnen verschillende oorzaken voor eet- en drinkproblemen zijn. Soms hebben baby’s die te vroeg geboren zijn, nog niet genoeg kracht om goed te zuigen en te slikken. Soms is een beschadiging van de mond of keel de oorzaak. Bij andere kinderen lukt het niet om de goede spieren aan te sturen. Het komt ook voor dat een kind gewoon niet wil slikken of is er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen.

Lees meer
Kindje-met-Downsyndroom-650x350

Downsyndroom

Elk kind met Downsyndroom is anders. Sommige kinderen functioneren met weinig beperkingen. Er zijn ook kinderen die wel veel begeleiding nodig hebben. Vrijwel alle kinderen met Downsyndroom hebben baat bij begeleiding van een logopedist. Veel kinderen kunnen namelijk wel wat hulp bij hun spraakontwikkeling gebruiken. Ook kan logopedie nodig zijn om te oefenen met slikken. Wij verzorgen logopedie voor kinderen met Downsyndroom.

Lees meer
aangezichtsverlamming-500x350

Mimetherapie

Bij een perifere aangezichtsverlamming, bijvoorbeeld na een operatie aan een brughoektumor of Bell’s paralyse, kan mimetherapie helpen.

Bij een perifere aangezichtsverlamming kunnen de gelaatsspieren volledig, gedeeltelijk of eenzijdig verlamd zijn. De oorzaak hiervan is een stoornis in de functie van de aangezichtszenuw, de nervus facialis. Wanneer de uitval volledig is, is het gehele gezicht verlamd. Bij een halfzijdige verlamming is de mondhoek hangend en kan het oog ook niet goed gesloten worden. Daarnaast zijn er regelmatig problemen met het spreken, eten en drinken.

Lees meer
parkinson-575x350

Parkinson

Heeft u moeite met het vinden van de juiste woorden? Raakt u regelmatig de draad van het verhaal kwijt? Bent u minder goed verstaanbaar? Of heeft u problemen met eten, drinken en/of slikken? De logopedist van Punt voor Parkinson onderzoekt welke beperkingen er zijn op het gebied van de adem, stem, uitspraak, eten en drinken. Ze helpt u bij het verbeteren en in stand houden van de communicatie.

Lees meer